Søg
Close this search box.
SLAGTER BUTIKKEN & WEBSHOPPEN PÅ MARKHAVEN 1, 5320 AGEDRUP ER LUKKET

Albert Sounit

139,00 kr.

Albert Sounit Cremant de Bourgogne Prestige Brut – frisk og frugtrig cremant, som både har fylde og elegance. Utroligt velegnet til mad.

Ikke på lager

Facebook
Twitter
Email
Kategori

Beskrivelse

Crémant de Bourgogne

Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået
i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits;
– men netop derfor er der særligt gode køb at gøre netop herfra. Kvaliteten har
ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or,
– og prisen ligger i et langt mere sympatisk leje! Netop byen Rully var sammen
med Nuits-St.-Georges, de første i 1822 til at producere Crémant på Méthode
Traditionelle – kopieret fra Champagne distriktet.

Maison Albert Sounit

Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne.
Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af
Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra
Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle
husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige
gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden
filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i
Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret
cuverie. Siden 2005 er alle Sounits vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel
druer fra egne marker som købte druer.

Vinen

Husets Crémant de Bourgogne Cuvée Prestige laves udelukkende på druer fra
Sounits egen vingård: Domaine Bernollin: ca. 65 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay
og 5 % Aligoté. Druerne er høstet i hånd og gæret ved druernes egen gær.
Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen, som er foregået i
flasken (Méthode Traditionelle) og Crémanten er lagret på sit bundfald i mere
end 24 måneder inden dégorgering (den proces, hvor bundfaldet fjernes fra
Crémant’en). Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre mindst 9
måneder inden dégorgering, og takket være den næsten 3 gange så lange
lagringstid, har Albert Sounits Crémant de Bourgogne Cuvée Prestige en meget
fin og vedvarende mousse. Ved dégorgering (fjernelse af bundfald, dosage og
isætning af prop) tilsættes en anelse dosage (0,5%).

Hent vores brochure her: